Під МОЗ згорнули двомісячний пікет родичі важкохворих пацієнтів

Під МОЗ згорнули двомісячний пікет родичі важкохворих пацієнтів

Укрінформ
У середу, 31 жовтня, родичі важкохворих пацієнтів, які потребують лікування за кордоном, припинили пікетування МОЗу, що тривало понад два місяці.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“Сьогодні сім'ї пацієнтів, які потребують лікування за кордоном, припинили свій пікет під стінами будівлі МОЗ України. У жовтні завдяки спільним зусиллям МОЗ та уряду вдалося відправити на закордонне лікування 55 важкохворих пацієнтів, серед них - пацієнти, чиї родичі пікетували міністерство понад 70 днів”, - зазначили у МОЗ.

Там уточнили, що додаткові кошти - близько 166,5 млн грн - були виокремлені з інших програм міністерства і залишків коштів, що утворилися на рахунках закордонних клінік.

Читайте також: МОЗ України направило на закордонне лікування 21 пацієнта

“Загалом з початку року на лікування у закордонних клініках МОЗ України відправило 198 українців на суму близько 556,5 млн грн. А за попередні 2 роки (2016-2017) на цю програму було виділено більше коштів та проліковано більше людей, аніж у попередні 6 років загалом”, - наголосили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня 2018 року родичі важкохворих пацієнтів розпочали акцію протесту з вимогою виділити додаткові кошти на державну програму лікування за кордоном. Під стінами Міністерства охорони здоров'я вони розгорнули намети й розвісили інформаційні плакати про пацієнтів, які потребують негайної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-