Росія ігнорує звернення МЗС щодо затриманого українського водія

Росія ігнорує звернення МЗС щодо затриманого українського водія

Укрінформ
Російська сторона не допускає українського консула до затриманого в Брянській області водія рейсового автобуса Вінниця-Москва Олега Чабана і не відповідає на звернення МЗС з цього приводу.

Про це йдеться у відповіді МЗС на запит кореспондента Укрінформу.

"За інформацією посольства України в РФ, російська сторона не відповіла на звернення посольства до МЗС РФ від 01.10.2018 р. щодо отримання дозволу на проведення зустрічей із утримуваними громадянами України, у т. ч. О.В.Чабаном. Посольство повторно звернулося до МЗС РФ для отримання відповідних дозволів", - йдеться у відповіді.

У міністерстві також зазначили, що одразу після отримання відповідного дозволу консульська посадова особа "невідкладно відвідає Олега Чабана у пенітенціарному закладі С130-1 УФСВП РФ у Брянській області".

Раніше заступник директора Департаменту консульської служби - начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич поінформував, що посольство України в РФ отримало поштове повідомлення про затримання громадянина України Олега Чабана у Брянській області 27 червня цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня 2018 року посольство України в РФ звернулося до управління поліції у Брянській області з клопотанням підтвердити інформацію про затримання Чабана, повідомити обставини і місце тримання. Того ж дня посольство України звернулося до управління ФСБ РФ у Брянській області про надання дозволу на відвідання українця в обласному слідчому ізоляторі.

Читайте також: Росія понад два місяці не пускає консула до затриманого українського водія - МЗС

5 липня посольство України звернулося до МЗС Росії з клопотанням надати дозвіл на відвідання Чабана українським консулом, 9 липня зробило це повторно.

19 липня посольство України втретє звернулося до МЗС Росії з нотою протесту з вимогою пояснити причини відмови консулу у відвіданні чи у проведенні зустрічі з затриманим українцем.

Водія рейсового автобуса Вінниця-Москва Олега Чабана затримали 19 травня 2018 року у Російській Федерації - він обвинувачується у контрабанді і незаконному перевезенні та зберіганні зброї, яку було знайдено серед пасажирського багажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-