Протягом трьох днів 819 кандидатів у судді місцевих судів складатимуть іспит

Протягом трьох днів 819 кандидатів у судді місцевих судів складатимуть іспит

Укрінформ
У межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду із 29 до 31 жовтня понад 800 кандидатів у судді місцевих судів складатимуть кваліфікаційний іспит.

Іспит відбувається в Києві у виставковому центрі "ЕкспоКиївПлаза", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, 29 жовтня всі кандидати в судді складають анонімне тестове оцінювання, а кандидати в загальні суди ще й практичне завдання.

"Ми вже знаємо, скільки зареєструвалися і приступили до виконання тестових завдань - це 819 людей", -зазначив під час брифінгу заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка.

За його словами, 57 осіб з різних причин не з'явилися на іспит.

У ВККСУ зазначають, що іспит складають кандидати із числа осіб, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки та успішно пройшли спеціальну підготовку в Національній школі суддів України, та кандидати із числа осіб, котрі перебували в резерві кандидатів у судді та з числа тих, котрих не встигли призначити на посади за рекомендацією ВККСУ.

Читайте також: ВККС провела скайп-знайомство з кандидатами до Громадської ради

Також у Комісії зазначають, що 30 жовтня практичне завдання виконуватимуть кандидати в судді, які обрали адміністративну спеціалізацію, а 31 жовтня - господарську.

Як повідомлялося, кваліфікаційний іспит відбувається в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням ВККСУ від 3 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-