Розгляд справи Мартиненка перенесли через зайнятість судді

Розгляд справи Мартиненка перенесли через зайнятість судді

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці переніс розгляд справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на 5 листопада. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

"Секретар суду ще в п'ятницю повідомив, що засідання у понеділок не відбудеться. Воно перенесене на 9 годину п'ятого листопада", - сказав він.

Симків уточнив, що засідання перенесене через зайнятість судді Володимира Бугіля у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського.

"Підставою для відкладення сьогоднішнього засідання є участь судді Бугіля в нарадчій кімнаті по справі Гречківського, якого  захищають як мінімум два адвокати, котрі захищають пана Мартиненка, тому сьогоднішня його поява в суді досить дивна", - прокоментував прокурор появу Мартиненка у суді в понеділок.

Симків розповів, що у справі Мартиненка залишилося зачитати 16 сторінок обвинувального акту. Після цього сторони процесу перейдуть до визначення порядку дослідження доказів у суді.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд столиці 22 жовтня розпочав розгляд справи щодо екс-депутата  Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Справа Мартиненка: прокурору лишилося дочитати 13 сторінок обвинувачення

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-