До осені 2019 року уряд планує повністю монетизувати субсидії — Прем’єр

До осені 2019 року уряд планує повністю монетизувати субсидії — Прем’єр

Укрінформ
Процес монетизації субсидій за сплату житлово-комунальних послуг планується повністю завершити до початку наступного опалювального сезону восени 2019 року.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю Укрінформу.

"До осені 2019 року, тобто, початку наступного опалювального сезону, маємо провести 100-відсоткову монетизацію. Ми вже створили реєстр субсидій і рухаємося далі. Звісно, бюрократія цьому не сприяє. Але вона ніколи й нічому не сприяє. Це величезний обсяг роботи, і ми з усім впораємось", - зазначив глава уряду.

За його словами, монетизація проводитиметься у кілька етапів й розпочнеться з 1 січня.

Водночас Гройсман зауважив, що частині, а саме - 1 млн 300 тис. домогосподарств уже виплачуються зекономлені кошти.

"У середньому вийшло по 600-700 гривень кожному господарству. Наступний етап - переведення усіх на особові рахунки. Саме туди будемо направляти доплату держави за сплату житлово-комунальних послуг, а уже звідти кошти мають потрапляти до теплопостачальників та інших надавачів комунальних послуг", - розповів Прем'єр-міністр.

Разом з тим, він запевнив, що у бюджеті на 2019 рік видатки на субсидії збільшаться на 4 млрд гривень. Так, Гройсман нагадав, що цього року на субсидії було виділено 71 млрд грн, а на наступний закладено 55 млрд гривень. Проте глава уряду підкреслив, що у тих 71 млрд гривень було закладено 20 млрд грн боргів минулого року, тому чиста цифра на субсидії у 2018 році - 51 млрд гривень.

Читайте також: Регуляторна служба не погодила постанову Кабміну про підвищення ціни газу

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-