Канада відзначила прогрес України у сфері запобігання домашньому насильству

Канада відзначила прогрес України у сфері запобігання домашньому насильству

Укрінформ
Офіційна Оттава задоволена досягнутим Україною прогресом у питанні протидії домашньому насильству.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла народний депутат Ірина Луценко після завершення Сьомої міжнародної парламентської конференції з виконання Програми дій Міжнародної конференції з народонаселення та розвитку, що пройшла в Оттаві.

“Нас добре представила міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо, яка у третьому ж реченні вступної промови сказала, що вітає досягнення і прогрес України в ухваленні законів про запобігання і протидію домашньому насильству”, - сказала Луценко, яка представляла на конференції Україну.

За її словами, конференція підтвердила, що українські депутати спромоглися вчасно зреагувати на велику кількість соціальних проблем, запобігши їх ескалації.

Читайте також: Канада відстоюватиме свободу віросповідання у світі - Фріланд

“На цій конференції було дуже цікаво і приємно почути, що ті проблеми, на які ми вже зреагували, ухваливши відповідні закони, лише порушуються депутатами Африки, Латинської Америки, частини Європи. Йдеться зокрема про репродуктивне здоров’я, про захист сексуального здоров’я, про вирівнювання прав”, - зазначила депутат.

Вона додала, що Канада надає Україні вагому підтримку у цих процесах через Фонд народонаселення ООН.

“Не можу не подякувати і нашій діаспорі, яка також адвокатує, спонукаючи депутатів парламенту Канади, розповідаючи їм про проблеми України. Ми бачимо потужну підтримку Канади”, - підсумувала Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-