В Україні створили держпідприємство для закупівлі ліків

В Україні створили держпідприємство для закупівлі ліків

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я зареєструвало державне підприємство “Медичні закупівлі України”.

Про це інформує прес-служба МОЗ у Facebook.

“25 жовтня Міністерство охорони здоров’я зареєструвало державне підприємство “Медичні закупівлі України”. Це - черговий крок із впровадження нещодавно оновленої концепції з реформування системи закупівель лікарських засобів та медичних виробів. З часом це підприємство має отримати статус централізованої закупівельної організації. Саме воно забезпечить створення центру закупівельної експертизи”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки закупівлі ліків та медичних виробів через міжнародні організації вдалося суттєво знизити закупівельні ціни - в середньому на 39%, що, своєю чергою, дозволило забезпечити більше пацієнтів необхідними ліками.

Читайте також: У лікарнях, що підписали договори з НСЗУ, рішення щодо зарплатні приймає колектив

У МОЗ уточнили, що ДП “Медичні закупівлі України” буде поступово переймати практики, напрацьовані міжнародними партнерами, та з 2020 року зможе повноцінно функціонувати й проводити закупівлі за кошти державного бюджету.

“Ми маємо використовувати набутий за останні роки досвід та створити свою сильну, професійну та ефективну закупівельну організацію. Сьогодні ми робимо перший крок у цьому напрямку, і вже найближчим часом проведемо пілотні закупівлі за кошти Глобального фонду”, - зазначила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-