Гройсман: Якщо в Укрпошті затримають пенсії — нехай шукають іншу роботу

Гройсман: Якщо в Укрпошті затримають пенсії — нехай шукають іншу роботу

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не допустить того, аби Укрпошта припинила доставляти пенсії громадянам.

Про це він заявив у вечірньому ефірі одного з українських телеканалів у п'ятницю, 26 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зі ЗМІ дізнався, що керівництво Укрпошти заявляє про те, що припинить доставляти пенсії українським пенсіонерам. Це неприпустимо! Я цього не допущу. Я можу сказати, що економити нехай починають з себе, зі своїх заробітних плат і утримання. І якщо менеджмент, керівництво Укрпошти не розуміють соціальної ролі Укрпошти і якщо це буде їхня незмінна позиція, то я би радив їм усім разом зібрати та написали заяви і перейти на іншу роботу",- сказав Гройсман.

Він наголосив, що призначав Ігоря Смілянського на посади генерального директора не для того щоб він ставив у заручни пенсіонерів,а для того, щоб він шукав правильні ринкові механізми, виконуючи соціальну функцію, робив компанію багатою.

Читайте також: Уряд розраховує, що майже 7 мільйонів родин отримають субсидію у 2019-му

Глава уряду нагадав,що для Укрпошти призначили вже наглядову раду,до складу якої увійшли професіонали. Уряд буде звертатися до неї з проханням надати свою оцінку ситуації та з іншого боку " витверезили" керівництво Укрпошти." Щоб таких бездумних заяв більше не лунало. Пошта буде доставляти пенсії і це є принципово важливою" сказав Гройсман.

На його думку, нині треба подумати й про те, яким чином підняти до нормального рівень заробітної плати наших поштарів.

Як повідомлялося, генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив, що підприємство підготувало антикризовий план, який буде запроваджено 1 листопада, якщо не буде прийнято новий тариф на доставку пенсій. Цей план передбачає, зокрема, оптимізацію мережі у селах, тобто припинення доставки пенсій з 1 січня 2019 року, закриття 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнення частини адміністративного й виробничого персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-