Ціна миру на Донбасі: як це бачать українці

Ціна миру на Донбасі: як це бачать українці

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян України переконані, що українська влада не повинна йти на поступки Путіну заради встановлення миру на Донбасі.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського Міжнародного Інституту Соціології (КМІС), проведеного на замовлення "Детектора медіа" з 28 серпня по 24 вересня 2018 року у 109 населених пунктах України, і презентованого у п'ятницю в Укрінформі.

"Лише 13% населення України вважає, що Росія зацікавлена у встановленні миру на Донбасі. Більшість населення України вважає, що Росія не зацікавлена в цьому. Тому більшість населення не готова ані дозволити українській владі іти на поступки (53,3%), ані самим особисто відмовитись від частини державності чи територіальної цілісності задля встановлення миру в Україні (56%)", - сказав заступник директора КМІСу Антон Грушецький, презентуючи результати опитування.

Він повідомив, що, згідно з опитуванням, лише 13,8% вважають, що українська влада має піти на поступки Путіну.

Хоча, за словами Грушецького, є істотна частка тих, кому важко відповісти на це запитання, і вона дещо більша серед жителів Півдня і Сходу. "Тому справедливо можна припустити, що частина людей, які підтримують мир за будь-яку ціну, в ході опитування просто бояться озвучувати такі тези. Хоча більшість усе-таки вважає, що на поступки не варто йти в таких важливих питаннях за жодних обставин", - зазначив Грушецький.

Читайте також: Правда про Донбас: українці назвали три джерела інформації, яким довіряють найбільше

Згідно з результатами опитування 46% респондентів також вважає, що встановлення миру на Донбасі залежить, насамперед, від Президента України Петра Порошенка, а 43% - особисто від президента РФ Володимира Путіна, 30,4% - від української влади, 16,5% - від російської, 10,4% - від так званих ДНР і ЛНР, 5,2% - від єдності українців, 4,6% - від боєздатності української армії. 10% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

За словами голови ГО "Детектор медіа" Наталії Лігачової, такі результати опитування є досить неочікуваними, а тому тепер потрібно з'ясувати їх причини, чому українські громадяни відповідальніЦіна миру на Донбасі: як це бачать українцість за встановлення миру на Донбасі більшою мірою покладають на Україну, аніж на Росію.

Дослідження на тему: "Ефективність державної політики у сфері інформаційної безпеки напередодні виборів" провів КМІС на замовлення ГО "Детектор медіа" з 28 серпня по 24 вересня 2018 року. Польовий етап тривав з 8 по 23 вересня 2018 року. В результаті польового етапу було зібрано 2026 анкет. Опитування проводилося у 109 населених пунктах (PSU) у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. Дослідження здійснювалось за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Максимальна похибка для більшості показників не перевищує 3,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-