Суд відмовився саджати Шабуніна під домашній арешт за побиття “журналіста”

Суд відмовився саджати Шабуніна під домашній арешт за побиття “журналіста”

Укрінформ
Дніпровський районний суд Києва відмовив стороні обвинувачення у домашньому арешті голови Центру протидії корупції (ЦПК) Віталія Шабуніна.

Про це повідомляє прес-служба ЦПК.

«26 жовтня у Дніпровському районному суді Києва відбулось чергове засідання у справі голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. На початку засідання прокурор вимагав для Шабуніна домашній арешт, а Філімоненко натягнув маску з обличчям президента Порошенка. Суд відмовив прокурору в домашньому арешті Шабуніна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час судового засідання також допитали свідка сторони захисту - колегу Шабуніна Тетяну Пеклун, яка зазначила, що вся команда Центру протидії корупції сприймала Філімоненка як провокатора і не вважала журналістом.

У ЦПК поінформували, що суд призначив три засідання на грудень, і наступне судове засідання відбудеться 18 грудня о 14.00.

Читайте також: Поліція затримала двох підозрюваних у нападі на Шабуніна

Як повідомлялося, 8 червня 2017 року у Шабуніна стався конфлікт із Всеволодом Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов за повісткою. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоб узяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Сам Шабунін визнає, що вдарив Філімоненка, і готовий відповідати за свої дії.

16 серпня 2017 року Шабуніну вручили підозру за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

15 січня 2018 року слідство перекваліфікувало справу і 18 січня вручило Шабуніну підозру у насильстві щодо журналіста. Якщо провину активіста доведуть, йому загрожує до 5 років ув'язнення.

23 січня 2018 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт щодо Шабуніна.

Дніпровський райсуд Києва 9 лютого розпочав розгляд справи проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-