Протидія популізму: група

Протидія популізму: група "Першого грудня" назвала свої завдання

Укрінформ
Ініціативна група «Першого грудня» обговорює зміну формату діяльності, а її члени наголошують, що група ще не виконала головних завдань.

Про це під час презентації книги групи «Слово про свободу і відповідальність»  зазначили її автори та члени групи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головне завдання, яке поставила група у своїй декларації, не виконане на сьогоднішній день. Це свідчить про те, що група має продовжувати свою діяльність», - наголосив директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.  

За його словами, в Україні ще не досягнутий необхідний рівень свободи і група має пропонувати суспільству орієнтири та вимоги щодо подальшого розвитку держави.

Захаров зазначив необхідність більш активної комунікації групи із суспільством.

У свою чергу, черговий головуючий ініціативної групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович зазначив, що у групі йдуть дискусії щодо зміни формату і її члени ще не виробили концепцію таких змін. 

«Наші найближчі засідання будуть присвячені також цій темі», - сказав Маринович.

За його словами, йдеться про пошуки авторитетів серед громадянського суспільства, про необхідність «омолодити» групу за рахунок нових суспільних та громадських діячів.

Окрім того, необхідно забезпечити представництво жінок у групі, зазначив Маринович.  

Серед основних завдань у діяльності групи її члени назвали  протидію загрозам державі зі сторони популістів.

«Те, що третина українців готова проголосувати за брехню, за популістів - це нас дуже непокоїть і ми про це пишемо в наших зверненнях», - підкреслив керівник конгресу національних громад України Йосип Зісельс.

На думку професора Києво-Могилянської академії Володимира Панченка, для уникнення популістських загроз необхідно, щоб суспільство висунуло вимоги до претендентів на посади Президента та депутатів задля збереження існуючого зовнішнього курсу держави.

Читайте також: Група “Першого грудня” презентувала “кардіограму сімох років життя України”

Створена у 2011 році, у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-