Асоціація психіатрів хоче узаконити примусове лікування залежних

Асоціація психіатрів хоче узаконити примусове лікування залежних

Укрінформ
В Україні необхідно прийняти закон щодо примусового лікування людей, які страждають на наркотичну або алкогольну залежність.

Про це заявив президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман у ході круглого столу “Оцінка лікування залежностей в українському контексті: розвиток, ефективність і можливості для участі/підтримки SAMHSA”, що проходив в Укрінформі.

“На законодавчому рівні мають бути прийняті реальні закони, що працюватимуть, і де було б прописано процедуру недобровільного лікування людей з наркотичною та алкогольною залежністю. Це - моя думка, і це необхідно, бо така людина має отримати медичну допомогу. У законі про психіатрію йдеться, що ми маємо надавати допомогу на добровільних засадах, за винятком тих випадків, коли людина небезпечна для себе та оточуючих. Вважаю, що це правило має поширюватися і на цю категорію українських громадян”, - сказав Глузман.

Читайте також: В Україні кількість пацієнтів з психічними недугами не збільшується - Глузман

Він підкреслив, що це має бути “не за радянськими стандартами”.

“Для цього мають бути створені спеціальні юридичні та медичні процедури. Усе це непросто, але не говорити на цю тему не можна”, - наголосив Глузман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-