Розкрадання в Ощадбанку: Холодницький сказав, кого вже арештували

Розкрадання в Ощадбанку: Холодницький сказав, кого вже арештували

Укрінформ
Солом'янський райсуд обрав запобіжні заходи п'ятьом фігурантам справи стосовно розкрадань коштів у державному Ощадбанку.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він зазначив, що у суді розглядаються клопотання прокурорів про обрання запобіжних заходів 10 підозрюваним у вказаному провадженні.

Станом на 16:00 год. запобіжні заходи обрано заступникові голови правління банку у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 7 млн грн; працівникові Департаменту корпоративного бізнесу банку у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн; керівникові ПрАТ «Креатив» - тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 2 млн грн; двом працівникам ПАТ «Креатив Груп» - тримання під вартою із внесенням застави в сумі 2 млн та 550 тис. грн.

Читайте також: Суд арештував заступницю голови правління Ощадбанку, застава - 7 мільйонів

Холодницький додав, що після завершення розгляду всіх клопотань прокурори вирішать, чи доцільно оскаржити обрані запобіжні заходи в Апеляційному суді міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, керівник САП Холодницький направив генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, має відношення до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку. Холодницький зазначив, що досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 - січня 2014 років бенефіціарні власники групи «Креатив», діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ «Креатив», службовими особами АТ «Ощадбанк», ТОВ «ЗМЖ», працівниками ПАТ «Креатив Груп» і ТОВ «Кредитне Брокерське Агентство», заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ «Креатив» в АТ «Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн грн. 23 жовтня було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів Ощадбанку, а також затримано низку посадовців цього держбанку і підприємств групи «Креатив». Загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн дол. Ощадбанку десятьом особам. Серед них був син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» набув корпоративні права ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», придбані за рахунок коштів банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-