Фінансування тероризму: ГПУ передала до суду справу Жириновського

Фінансування тероризму: ГПУ передала до суду справу Жириновського

Укрінформ
ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно голів комітетів Держдуми Російської Федерації, обвинувачених у фінансуванні тероризму. 

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

"Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голів комітетів Держдуми РФ, обвинувачених у фінансуванні тероризму. Серед них - Жириновський", - написав він.

Лисенко уточнив, що кримінальну справу відносно депутатів Держдуми РФ Володимира Жириновського, Олексія Діденко і Михайла Дегтярьова за фактом порушення ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 258-5 ККУ (фінансування тероризму) направлено до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Прокуратура, додав речник відомства, продовжує працювати над встановленням фактів, які підтверджують причетність вищого керівництва Російської Федерації до підтримки та матеріального забезпечення терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Читайте також: СБУ викликала Жириновського на допит

Як повідомлялося, раніше ГПУ отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно  Жириновського, Дегтярьова та Діденка, підозрюваних у фінансуванні тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-