ВККС провела скайп-знайомство з кандидатами до Громадської ради

ВККС провела скайп-знайомство з кандидатами до Громадської ради

Фото
Укрінформ
ВККС провела знайомство у формі скайп-конференції з кандидатами до складу Громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі добору суддів у Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомив голова ВККСУ Сергій Козьяков, інформує прес-служба відомства.

"Проведена співбесіда-знайомство є практичним кроком, необхідним для відбору шести кандидатів з-поміж запропонованих міжнародними організаціями кращих високопрофесійних експертів до складу Громадської ради міжнародних експертів", - прокоментував бесіду голова Козьяков.

Зазначається, що скайп-спілкування з кандидатами проводилося у приміщенні Консультативної місії ЄС в України за підтримки програми "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні" (EUACI) та Міжнародної організації з права розвитку (IDLO).

Читайте також: Голова ВККСУ вважає, що Громадську раду сформують до кінця жовтня

Так, протягом 18-19 жовтня члени ВККСУ ознайомилися з попереднім та поточним досвідом роботи кандидатів на посадах суддів, адвокатів та прокурорів у різних країнах: США, Канаді, Великій Британії, Данії, Іспанії, Італії, Литві, Гватемалі, Македонії.

Повідомляється, що чимало кандидатів мають суміжний стаж роботи у правничих сферах та особисто брали участь у проектах боротьби з корупцією.

У ВККСУ нагадують, що відповідно до ч.3 ст. 9 закону України "Про Вищий антикорупційний суд" критеріями обрання кандидатів до складу ГРМЕ є бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідний досвід роботи в інших країнах зі здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді чи здійснення судочинства у справах, пов'язаних із корупцією.

Мета утворення ГРМЕ - сприяти Комісії під час проведення конкурсу до Вищого антикорупційного суду через надання оцінки доброчесності кандидатів. Строк роботи складу Громадської ради міжнародних експертів становитиме два роки.

Як повідомлялося, ВККСУ отримала від п'яти міжнародних організацій список з 12 кандидатів до Громадської ради міжнародних експертів, яка сприятиме у проведенні конкурсного добору суддів до Вищого антикорупційного суду. ВККСУ має обрати 6 кандидатів.

Фото: vkksu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-