Тарифи на тепло у деяких регіонах

Тарифи на тепло у деяких регіонах "накручували" до 70% - Нацкомісія

Інфографіка
Укрінформ
За результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло, органи місцевого самоврядування в окремих регіонах України необгрунтовано підвищували тарифи на тепло, причому рівень такого підвищення сягав 70%.

Про це повідомила Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на своїй сторінці у Facebook.

"Незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ, місцева влада протягом 2017-2018 років їх підвищувала. Такого висновку дійшла Комісія за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування, яким регулятор передав відповідні функції", - сказала Кривенко.

Читайте також: Киянам обіцяють ще два місяці старі тарифи на тепло

За її даними, органи місцевого самоврядування в окремих регіонах збільшили тарифи на тепло до 50%, хоча не мали на це об'єктивних причин.

Зокрема, у м. Слов'янськ тарифи необгрунтовано зросли на 70,3%, у м. Тернівка - на 57,1%, у м. Івано-Франківськ - на 41%.

Також у низці міст безпідставне зростання тарифів становило від 12,6% до 37,1%.

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП минулого тижня підвищила тарифи на опалення і гарячу воду для споживачів Дарницької ТЕЦ (ТОВ "Євро-реконструкція") в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-