У Києві відкрилася виставка

У Києві відкрилася виставка "Що важливо" про людей із синдромом Дауна

Укрінформ
Перша мистецька виставка "Що важливо" про людей із синдромом Дауна та створена за їх участі відкрилась у Києві, в креативному просторі Izone. 

Про це повідомляє Goethe-Institut в Україні.

"Виставка є частиною проекту інклюзії в культурі, ініційованого Goethe-Institut в Україні у партнерстві з дослідницьким проектом TOUCHDOWN 21 за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ ФРН. Концепція виставки побудована навколо важливих тем для людей із синдромом Дауна, а насправді і для всіх нас. Кураторки Лізавета Герман та Марія Ланько відібрали понад 40 робіт, що були створені сучасними українськими митцями за останні 20 років, а також  проекти, де люди із синдромом Дауна виступили співавторами", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві відбудеться виставка за участю художників з синдромом Дауна

Як зазначається, Катя де Браганца, доктор біології та генетики людини, керівник науково-дослідницького проекту TOUCHDOWN 21, яка має 20-річний досвід роботи з людьми із синдромом Дауна, спільно з кураторами виставки та художниками Станіславом Туріною та Катериною Лібкінд працювала протягом літа з дорослими українцями із синдромом Дауна, аби побудувати діалог та зрозуміти найважливіші теми, що зачіпають їхні думки.

Зокрема, відвідувачі побачать відеороботу - акторську читку за сценарієм, написаним українським актором із синдромом Дауна Олександром Стешенком, роботи сучасних українських художників, зокрема Андрія Сагайдаківського, який створює живописні картини на полотнах і килимках, Мирослава Ягоди та Алевтини Кахідзе. На виставці також представлені арт-об'єкти з Німеччини: роботи художників із синдромом Дауна та серія фотопортретів від Бріт Шилінг.

Виставка триватиме до 8 листопада. Також запланована серія культурних заходів: унікальний сценічний перформанс TOUCHDOWN 21 mini, що дає відповіді на багато питань щодо синдрому Дауна, театральна вистава Стаса Жиркова "Каліки" за п'єсою німецького драматурга Сергія Гьоснера, кінопоказ стрічки-переможця багатьох кінофестивалів про любов та боротьбу людей із синдромом Дауна "Дорослі" від чілійської режисерки Майте Альберді, кураторські тури виставкою та перформанси.

Вхід на виставку та всі заходи безкоштовний. Анонси та розклад на сторінці у Фейсбуці.

Партнером проекту також виступають ВБО "Даун Синдром" та креативна спільнота Izone.

Адреса Izone: вулиця Набережно-Лугова, 6.

Фото: Радіо Свобода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-