Третя хвиля укладання договорів з НСЗУ розпочнеться наприкінці листопада - Петренко

Третя хвиля укладання договорів з НСЗУ розпочнеться наприкінці листопада - Петренко

Укрінформ
Третя хвиля укладання договорів між закладами первинної ланки надання медичної допомоги та Нацслужбою здоров'я розпочнеться наприкінці листопада - на початку грудня.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова Національної служби здоров'я (НСЗУ) України Олег Петренко.

“З наступного року медична реформа рухатиметься далі. Старий метод фінансування первинної ланки надання медичної допомоги через механізм субвенції не існуватиме. Медичні заклади, що не уклали договорів з НСЗУ повинні встигнути увійти у третю хвилю договорів з Нацслужбою здоров'я. Третя хвиля відбудеться наприкінці листопада - на початку грудня, щоб усі медичні заклади первинки з 1 січня 2019 могли функціонувати за новими правилами”, - зазначив Петренко.

Він підкреслив, що керівництво медичних закладів, що досі не уклало договори, а також місцева влада, мають зробити значні зусилля. 

“Є регіони, де повільно йде процес укладення договорів. Вже зараз треба напружитися, забезпечити базові вимоги НСЗУ до закладів щодо укладення договорів. А саме: автономізувати заклади, підключитися до електронної системи охорони здоров'я (мати для цього комп'ютери та інтернет), почати працювати з укладенням декларацій та укласти договір з НСЗУ. Це для того, щоб кожен медичний заклад первинної ланки міг скористатися можливостями”, - наголосив Петренко.

Читайте також: З наступного року безоплатні ліки можна буде отримати у будь-якій аптеці — Петренко

Він також поінформував, що за чотири місяці Національна служба здоров'я України (НСЗУ) сплатила понад 1,5 млрд грн закладам первинної медичної допомоги. 

“Лікарні змінили своє функціонування. Більшість лікарів первинки відчули себе основою системи охорони здоров'я. На сьогодні 623 медзаклади  працюють з НСЗУ на основі договорів, з них 85 - приватної форми власності, інші комунальної. Загалом, це близько половини усіх закладів в Україні. Гроші - це інструмент, що допомагають змінити поведінку надавача послуг - лікаря, медсестри і самого закладу. Зміни направлені на користь споживачів - нас з вами”, - сказав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-