Фахівці з Ізраїлю провели для освітян тренінг з інклюзивної освіти

Фахівці з Ізраїлю провели для освітян тренінг з інклюзивної освіти

Укрінформ
Тренінг з інклюзивної освіти, який ізраїльські фахівці у жовтні провели у чотирьох містах України, пройшли 400 освітян.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"400 українських освітян з усієї Україні безкоштовно пройшли тренінг від ізраїльських фахівців з інклюзивної освіти щодо того, як успішно впроваджувати інклюзію, ефективно спілкуватися з батьками та складати якісні навчальні плани для дітей з особливими освітніми потребами. Навчання проводилося упродовж жовтня 2018 року в чотирьох містах України – Києві, Львові, Одесі та Івано-Франківську", - йдеться в повідомленні.

Зазначається , що на тренінг був жорсткий відбір за мотиваційними листами та досвідом роботи – загалом на конкурс подалося понад 2 тис. осіб. Зокрема, навчання проводилось для працівників інклюзивно-ресурсних центрів та учителів інклюзивних класів.

Читайте також: Вчителі початкової школи зможуть підвищувати кваліфікацію онлайн

«Ізраїльська система інклюзивної освіти будувалася десятиліттями і нині успішно працює. Тому нам, власне, і було важливо отримати саме їхній досвід та передати його українським педагогам. Ми були вражені, скільки охочих виявили бажання взяти участь у тренінгах, тому домовилися з Ізраїльським центром міжнародного співробітництва MASHAV провести подібні семінари і наступного року», - зазначила в.о. директора директорату інклюзивної та позашкільної освіти Лариса Самсонова.

Як нагадали в МОН, в Україні вже відкрито понад 400 інклюзивно-ресурсних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-