Вступ на

Вступ на "Право": назвали мінімальний бал до бакалаврату

Фото
Укрінформ
У 2019 році до бакалаврату спеціальності "Право" матимуть право вступати випускники із мінімальними 130 балами за результатами вступних випробувань.

Про це заявив генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк під час прес-конференції в Укрінформі щодо підсумків роботи директоратів Мін'юсту за рік роботи.

"З наступного року набудуть чинності майбутні умови прийому. І стати студентом бакалаврату за спеціальністю "Право" можна буде лише набравши конкурсний бал 130", - зазначив Власюк.

Він наголосив, що "це абсолютно вимушений і правильний захід".

Прес-конференція "Підсумки роботи директоратів Мін'юсту за рік роботи" / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

"За нашими оцінками впливу, знову ж таки згадайте про наше формування політики, на 16% випускників відразу стане менше (порівняно з попереднім роком - ред.). Тобто 16% школярів не зможуть потрапити на спеціальність "Право" тільки тому, що вони не наберуть із цих мінімальні 130 балів", - пояснив Власюк.

Він також зауважив, що Директорат з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності підготував звіт за результатом опитування близько 100 респондентів центральних органів виконавчої влади, бізнесу, тощо.

Читайте також: МОЗ озвучив “поріг” на фармацію для ЗНО-2019

"Ми встановили деякі цифри, які тепер мають повне підтвердження, і цими цифрами ми можемо аргументовано відстоювати ті чи інші свої подальші дії, які ми робимо самі, або які ми закликаємо робити інших... Маємо цифру, що 60% роботодавців у сфері юриспруденції не задоволені якістю випускників, які мають вищу юридичну освіту, то це про щось говорить", - зазначив Власюк.

Він додав, що за результатом опитування 80% роботодавців змушені довчати випускників вишів, котрі прийшли до них на роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-