Суд поновив розгляд справи про

Суд поновив розгляд справи про "битву" за Київський торт

Укрінформ
Господарський суд міста Києва поновив провадження у справі за позовом ТОВ “Київський БКК” до Антимонопольного комітету України.

У своєму позові Київський БКК просить визнати недійсним та скасувати рішення АМКУ, яким підприємство було оштрафовано за імітацію упаковки торта корпорації "Roshen".

Відповідна ухвала Господарського суду міста Києва від 17 жовтня 2018 року оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Призначити підготовче засідання у справі на 23.10.18 о 12:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал №21. Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 17.10.2018 та оскарженню не підлягає", - йдеться в документі.

Зазначається, що провадження в указаній справі було зупинено на початку червня поточного року до перегляду рішення Київського апеляційного господарського суду від 15 березня 2018 року №910/18195/17 Великою Палатою Верховного суду.

Сам текст постанови Київського апеляційного господарського суду від 15 березня 2018 року №910/18195/17 в Єдиному реєстрі судових рішень відсутній.

Читайте також: Корпорація Roshen збільшила експорт до ЄС на 22%

Водночас, як випливає з ухвали Господарського суду міста Києва про поновлення провадження у справі, в Київському апеляційному господарському суді Київський БКК добивався визнання недійсним рішення Апеляційної Палати Державної служби інтелектуальної власності України від 28 квітня 2017 року, затвердженого наказом Державної служби інтелектуальної власності України № 54-Н від 3 травня 2017 року, про визнання знака "Київський торт" добре відомим. "Roshen" в указаній справі був залучений як відповідач.

Крім того, в Єдиному реєстрі судових рішень опубліковано рішення Великої Палати Верховного суду, яке датоване 16 жовтня 2018 року. З указаного рішення випливає, що Суд у відкритому судовому засіданні розглянув касаційну скаргу дочірнього підприємства "Кондитерська корпорація Roshen на постанову Київського апеляційного господарського суду від 15 березня 2018 року № 910/18195/17. При цьому, позов "Roshen" був залишений без задоволення.

Водночас 22 жовтня 2018 року сайт LIGA.net з посиланням на джерело, знайоме з ходом судових розглядів, повідомив, що кондитерська корпорації Рошен більше не має претензій до Київського БКК щодо порушення прав інтелектуальної власності. За твердженням джерела, сторони начебто уклали мирову угоду.

Крім того, як стверджує сайт LIGA.net, Рошен просить суд скасувати раніше прийняті рішення щодо забезпечення позовів з питань права інтелектуальної власності стосовно Київського БКК. Суд прохання корпорації начебто задовольнив 18 жовтня 2018 року. Проте текст даного рішення в Єдиному реєстрі судових рішень також відсутній

Судові суперечки за право використання комерційної назви "Київський", а також схожості елементів упаковки торта у вигляді листя каштанів і червоної стрічки із золотими написами, Roshen веде вже більше року.

Крім того, аналогічні суперечки ведуться з приводу схожості тортів "Золотий ключик" від Roshen та "Казковий ключик" від Київського БКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-