В Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї — поліція

В Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї — поліція

Фото
Укрінформ
Оперативні підрозділи стали активніше застосовувати оперативну закупівлю як спосіб документування збуту зброї. Цьогоріч уже задокументовано 119 фактів продажу зброї, боєприпасів та вибухівки.

Про це перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін заявив під час наради за підсумками роботи блоку кримінальної поліції упродовж 9 місяців 2018 року, повідомляє офіційний сайт Національної поліції.

“В’ячеслав Аброськін зазначив, що одним із основних завдань, яке стоїть перед оперативними працівниками, є виявлення та ліквідація каналів постачання зброї та боєприпасів. Особлива увага повинна бути приділена виявленню нелегальних каналів надходження зброї зі сходу країни до областей, де не ведуться бойові дії. Відтак йтиметься і про попередження злочинів, учинених з використанням зброї”, - йдеться у повідомленні.

Перший заступник глави Нацполіції також зазначив, що на території України з цією метою регулярно проводяться оперативно-профілактичні заходи під назвою "Зброя та вибухівка". "Лише цього року ми вже провели дві операції "Зброя та вибухівка". За час проведення останньої з них із незаконного обігу вилучено та направлено на дослідження 913 одиниць вогнепальної зброї, 804 гранати, 266 вибухових пристроїв. Також вилучено майже 100 тисяч набоїв та 195 кг вибухових речовин", – зазначив Аброськін.

Читайте також: Диверсія під Ічнею: експерт прокоментував три версії слідства

Він також наголосив, що цей напрям діяльності поліції перебуває на постійному контролі керівництва Національної поліції України.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-