Керівництво ДПСУ обговорило із заступником Помпео напрямки співпраці

Керівництво ДПСУ обговорило із заступником Помпео напрямки співпраці

Укрінформ
Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк провів зустріч із заступником Держсекретаря з міжнародних питань щодо правоохоронної діяльності Держдепу США Кірстен Медісон.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, сторони обговорили подальші напрямки співпраці й залучення американських експертів до спільних проектів.

«Одним зі спільних проектів, що тривають, є «Нове обличчя кордону». Вже оновлено персонал низки відділів прикордонної служби. Запроваджено електронну платформу добору персоналу, яку плануємо використовувати як основну систему зарахування персоналу на службу у відомство», - сказав Серватюк.

Він зазначив, що Державна прикордонна служба України тісно співпрацює з американськими колегами, зокрема, наголосив на співробітництві з відділом INL Посольства США в Україні, яке є інтенсивним та інноваційним.

Серватюк також розповів про реформування мобільних підрозділів, зокрема мобільного загону «ДОЗОР» спільно з експертами Посольства США, та напрямків протидії корупції.

Читайте також: Систему прикордонної розвідки слід постійно удосконалювати — Турчинов

Серед нових ініціатив співробітництва перший заступник голови ДПСУ назвав розвиток бази Навчального центру Держприкордонслужби для підготовки фахівців у сфері прикордонної безпеки, а також напрямок співробітництва з Береговою охороною США.

Медісон поділилася позитивними враженнями щодо реформування силових структур України в системі МВС, у тому числі Державної прикордонної служби України. Вона підтвердила високу оцінку змін, які відбуваються в українському прикордонному відомстві, та наголосила на подальшій підтримці і реальній допомозі у співпраці.

«Допомога від США – ніщо без готовності України її приймати і змінюватися», - наголосила Медісон.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні заступник Держсекретаря з міжнародних питань щодо правоохоронної діяльності Держдепу США Кірстен Медісон під час офіційного візиту в Україну провела зустріч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та відзначила успішний хід реформування системи органів внутрішніх справ, а також запевнила у підтримці з боку Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-