Суддю, яка розглядала справу Саакашвілі, відсторонили від роботи

Суддю, яка розглядала справу Саакашвілі, відсторонили від роботи

Укрінформ
Суддю Печерського районного суду Києва Ларису Цокол тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

"Згідно з частиною сьомою статті 49 закону України “Про судоустрій і статус суддів” і частиною другою статті 62 закону України “Про Вищу раду правосуддя”, враховуючи рішення, ухвалене першою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 19 жовтня 2018 року, суддю Печерського районного суду міста Києва Цокол Ларису Іванівну відсторонено від здійснення правосуддя", - йдеться у повідомленні.

У ВРП роз'яснили, що у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Читайте також: Судді з Київщини продовжили термін відсторонення від роботи

Як повідомлялося, суддя Лариса Цокол розглядала справу лідера "Руху правих сил" Міхеїла Саакашвілі, і 11 грудня 2017 року вона відмовила прокурорам у клопотанні взяти під цілодобовий домашній арешт Саакашвілі.

Саакашвілі, позбавлений українського громадянства у липні 2017 року, був затриманий 5 грудня 2017 року в Києві у рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності.

11 грудня 2017 року Печерський районний суд (суддя Лариса Цокол) відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжного заходу. Натомість прокуратура просила обрати для Саакашвілі домашній арешт з носінням електронного браслета, тому оскаржила це рішення.

У лютому 2018 року екс-президентт Грузії Саакашвілі був депортований з Києва до Варшави. Нині він перебуває в Голландії, на батьківщині своєї дружини. Він отримав посвідку на проживання і право на роботу в Євросоюзі.

Саакашвілі залишив Грузію в 2013 році після завершення свого другого президентського терміну. Проживав у США, потім був запрошений на роботу до України, де отримав громадянство. У 2015 році Саакашвілі подав у відставку з посади голови Одеської облдержадміністрації і заснував партію "Рух нових сил". У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента Петра Порошенка був позбавлений українського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-