За 4 місяці лікарні отримали від Нацслужби півтора мільярда гривень

За 4 місяці лікарні отримали від Нацслужби півтора мільярда гривень

Укрінформ
За 4 місяці 2018 року Національною службою виплачено понад 1,5 млрд гривень за договорами із закладами охорони здоров'я первинної ланки надання медичної допомоги.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Національної служби здоров’я Олег Петренко.

«Національна служба здоров'я почала свою роботу реально у квітні місяці. Пророблено величезну роботу. У першу хвилю, яка відбувалася наприкінці травня - початку червня, увійшло не так багато медичних закладів — 161. Тоді не увійшли в реформу Волинська, Тернопільська, Луганська області, Сумська область. Відповідно ці області в першу хвилю, за липень-серпень і вересень не отримували кошти від НСЗУ. Медзаклади, що уклали договори першими, вже отримали від нас більші кошти, іноді вдвічі більше, ніж за субвенцією», - зазначив Петренко.

Він підкреслив, що ті медичні заклади, де укладено значну кількість декларацій з пацієнтами, отримали й значні кошти, якими можуть самі розпоряджатися.

«Досвід багатьох міст і містечок, зокрема Червонограда, Овруча, Бахмута, Селідового та багатьох-багатьох інших, виявив, що за 2-3 місяці можна підняти оплату праці лікарів вдвічі, а то й втричі», - сказав.

За його словами, в Україні близько 1162-1200 закладів первинки, тобто половина закладів, уже уклали договори з НСЗУ.

Читайте також: Із 2020 року медпослуги будуть фінансувати через Нацслужбу здоров'я - Петренко

“11 жовтня НСЗУ виплатила 775 157 510 грн медичним закладам первинної допомоги. 467 591 068 грн з них – закладам, які підписали договір у другу хвилю. Вони вперше отримали кошти від Національної служби здоров’я за гарантовані державою медичні послуги лікарів первинної ланки. Загалом за 4 місяці з 1-го липня 2018 року Національною службою оплачено понад 1,5 млрд грн за договорами із закладами охорони здоров'я первинної ланки”, - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-