Для засуджених запускають дистанційні пункти правової допомоги

Для засуджених запускають дистанційні пункти правової допомоги

Укрінформ
Для осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, чи утримуються під вартою у місцях попереднього ув'язнення, працюватимуть дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги (БПД).

Як інформує прес-служба Міністерства юстиції, це передбачено спільним планом дій, розробленим на виконання Меморандуму про співпрацю, підписаного між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації». 

Згідно з розробленим планом дій, передбачається утворення дистанційних пунктів доступу до БПД у приміщеннях установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації, слідчих ізоляторах. Окрім того, запланована організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі. Також передбачається підготовка та поширення інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання або тримаються під вартою.

Читайте також: Мін'юст закупить юрпослуги для розгляду шести позовів проти РФ

«Співпраця між системою безоплатної правової допомоги та установами виконання покарань триває уже кілька років, адже засуджені особи також потребують захисту своїх прав. А від сьогодні така взаємодія буде суттєво посилена завдяки Меморандуму та чітко визначеним у спільному плані дій завданням і заходам, що додасть системності та максимальній ефективності здійснюваних заходів, сприятиме інтеграції таких осіб у суспільство», - повідомив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, 

Із текстом спільного плану дій з надання правової допомоги можна ознайомитися на сайті Мін'юсту

Як повідомлялося, до центрів та бюро безоплатної правової допомоги за час функціонування системи безоплатної правової допомоги звернулося понад 1 млн 360 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-