ЄСПЛ продовжив заборону на доступ до телефону Седлецької

ЄСПЛ продовжив заборону на доступ до телефону Седлецької

Укрінформ
Європейський суд з прав людини продовжив свою заборону на доступ до будь-яких даних з телефону головного редактора проекту "Схеми" Наталії Седлецької.

Текст документу розміщено на офіційному сайті Радіо Свобода.

"Європейський суд з прав людини відповідно до «Правила 39» свого Регламенту продовжив дію невідкладних тимчасових забезпечувальних заходів у справі журналістки Радіо Свобода, головного редактора програми "Схеми: корупція в деталях" Наталки Седлецької. Також суд присудив уряду України "забезпечити утримання органів влади від доступу до будь-яких даних, наведених у рішенні Апеляційного суду Києва від 18 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до тексту документа, заборона на доступ до даних має необмежений термін і діятиме "до окремого розпорядження".

Раніше ЄСПЛ зобов'язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних з телефону Седлецької на період з 18 вересня до 18 жовтня 2018 року.

Читайте також: Генпрокуратура на вимогу ЄСПЛ зупинила отримання даних з телефону Седлецької

У Генпрокуратурі заявили, що відомство на вимогу Європейського суду з прав людини протягом місяця утримається від отримання інформації про геолокацію мобільних телефонів журналісток Наталії Седлецької і Христини Бердинських.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки і головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької за 17 місяців. У постанові суду, зокрема, йдеться про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки в період з липня 2016 року по листопад 2017 року і до місцезнаходження її телефону упродовж 17 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-