Нацрада відклала рішення у справі телеканалу NewsOne

Нацрада відклала рішення у справі телеканалу NewsOne

Документ
Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд питання й ухвалення рішення за результатами перевірки телеканалу NewsOne.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, позапланова перевірка телеканалу NewsOne (компанія "Новини 24 години") призначалася за виявленими моніторингом ознаками порушень законодавства щодо поширення в ефірі мови ворожнечі та зверненням Служби безпеки України.

"Аналіз тексту висловлювань, зафіксованих під час офіційного моніторингу Національної ради, показав, що їх основною темою є інформація негативного характеру у контексті питань, пов’язаних з національною безпекою України та її територіальною цілісністю", - розповів Костинський, зачитуючи пропонований до розгляду проект рішення Нацради.

Читайте також: Санкції проти "112 Україна" і NewsONE: Рада не скасувала постанову

За його словами, цим же проектом рішення пропонувалося "визнати наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди для/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависть у висловлюваннях, які були поширені в ефірі компанії (телеканалу NewsOne - ред.), і, керуючись частиною 8 статті 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", застосувати санкцію "штраф" у сумі 25% від суми ліцензійного збору, що становить 92 тис. 510 грн 25 коп.".

У свою чергу присутні на засіданні Нацради представники від телеканалу NewsOne заперечили наявність наведених порушень законодавства у своєму ефірі.

За підсумками розгляду, як пояснив голова Нацради Юрій Артеменко, більшість членів регулятора висловилися за те, що фахівці Національної ради повинні звернутися до інших інституцій за окремими роз’ясненнями та доопрацювати проект рішення.

Скрін документа з сайту detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-