Українці почали рідше викликати “швидку” - Супрун

Українці почали рідше викликати “швидку” - Супрун

Укрінформ
Завдяки державній програмі “Доступні ліки” в Україні на 17 тисяч зменшилася кількість викликів невідкладної медичної допомоги з приводу серцево-судинних катастроф.

Про це заявила на прес-конференції в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Першою глобальною зміною в системі охорони здоров'я стала державна програма “Доступні ліки”. За півтора року понад 6,5 млн пацієнтів (безоплатно або з незначною доплатою) отримали якісні та ефективні ліки від серцево-судинних хвороб, діабету другого типу та бронхіальної астми. Ми відшкодували вартість ліків з 28 млн рецептів на суму один мільярд 300 тисяч гривень. Існує міф, що у програмі — дешеві ліки українського виробництва. Це — неправда. 117 торгових найменувань з реєстру, а це майже половина списку переліку ліків, виробництва Німеччини, Франції, Фінляндії, Швеції та інших країн", - розповіла очільниця МОЗ.

Читайте також: Супрун назвала “плюси” клінічних випробувань ліків

Посилаючись на дані статистики, Супрун акцентувала, що причиною смертей у 60% випадків в Україні є серцево-судинні хвороби.

“Доступні, ефективні, якісні ліки та патронаж сімейних лікарів допомагають зламати цю жахливу тенденцію. Ми зафіксували зменшення викликів швидкої медичної допомоги на 17 тисяч за перший рік програми “Доступні ліки”. Причина — це менша кількість випадків з підозрою на інсульт та інфаркт з нападами бронхіальної астми”, - наголосила Супрун.

За її словами, 9 з 10 українців підтримують програму “Доступні ліки”, бо це допомагає заощаджувати кошти родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-