Нацрада досі чекає кандидатури до Громадської ради

Нацрада досі чекає кандидатури до Громадської ради

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повторно оголосила приймання документів від кандидатів на членство у Громадській раді при регуляторі.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Нацради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Нацради Юрій Артеменко, загалом до регулятора надійшло 18 заяв від потенційних кандидатів до складу Громадської ради, до якої має увійти, за його словами, 15 осіб.

У Національній раді зауважили, що шість із претендентів на членство у Громадську раду – це люди, які працюють в телерадіоорганізаціях і, хоч їх рекомендували громадські організації, проте вони працюють в компаніях-ліцензіатах регуляторного органу, а отже, можуть лобіювати певні питання.

Читайте також: Ефір телеканалів відсьогодні починають моніторити на дотримання мовних квот

“Відповідно до Положення про Громадську раду, остання редакція якого затверджена рішенням Національної ради від 02.08.2018 № 1207: «До Громадської ради можуть входити представники професійних недержавних неприбуткових організацій, асоціацій, які легалізовані у встановленому законодавством порядку, а також авторитетні фахівці сфери, яка стосується предмету регулювання Національної ради”, - повідомили у прес-службі Нацради.

У результаті обговорення члени Національної ради ухвалили рішення – повторно оголосити про прийом заяв до Громадської ради дорадчого органу, який триватиме місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-