США офіційно підтвердили загибель американця в катастрофі Су-27

США офіційно підтвердили загибель американця в катастрофі Су-27

Укрінформ
Повітряні сили США офіційно підтвердили, що у катастрофі літака Су-27УБ на Вінниччині загинув американський пілот, який служив у складі 144-го бойового крила Національної гвардії США в Каліфорнії.

Про це йдеться на сайті Повітряних сил США.

"Американський військовослужбовець, який потрапив у катастрофу, був членом 144-го бойового крила Національної гвардії Каліфорнії, Фресно, штат Каліфорнія", - йдеться у повідомленні.

Американський генерал, один з командувачів на військових навчаннях "Чисте небо" в Україні Клей Гларрісон висловив співчуття у зв'язку з загибеллю пілотів

"Це сумний день для США та для України. Ми висловлюємо наші глибокі співчуття родині, друзям та товаришам обох загиблих пілотів", — заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України висловили щирі співчуття родині, друзям та колегам пілота Повітряних сил Національної гвардії США підполковника Сета "Джетро" Нерінга, пілота-винищувача 194-ї винищувальної ескадрильї, яка входить до складу 144-го винищувального крила Повітряних сил Нацгвардії штату Каліфорнія. Підполковник Сет "Джетро" Нерінг прибув в Україну для участі в навчаннях "Чисте небо". Він служив офіцером з операцій у Об'єднаному оперативному центрі, був зв'язковим між керівником навчань, генерал-майором Гаррісоном та усіма учасниками повітряних операцій. 

Читайте також: ЗСУ висловили співчуття родині загиблого у катастрофі СУ-27 пілота США

Посольство США в Україні висловило глибокі співчуття сім'ям американського та українського пілотів, які трагічно загинули в результаті катастрофи під час багатонаціональних навчань "Чисте небо 2018" в Україні 16 жовтня.

"Ці люди пожертували своїм життям заради миру і безпеки. Ми вшановуватимемо їхню пам'ять через подальше партнерство з Україною", - написала посол США в Україні Марі Йованович від імені всіх працівників посольства.

Як повідомлялося, 16 жовтня на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ. Обидва пілоти - командир екіпажу начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України Іван Петренко та підполковник Сет "Джетро" Нерінг - загинули.

За фактом падіння винищувача відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-