В Україні треба створити Пантеон героїв, де перепоховають прах Бандери - Клімкін

В Україні треба створити Пантеон героїв, де перепоховають прах Бандери - Клімкін

Укрінформ
В Україні треба створити Пантеон героїв та перепоховати там прах провідника ОУН Степана Бандери.

Таку думку висловив журналістам міністр закордонних справ Павло Клімкін після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що нам це потрібно і з точки зору поваги до наших героїв, і з точки зору того, що це буде виховувати відчуття та розуміння власної історії. Для цього необхідні відповідні рішення, але я не бачу жодних проблем, щоб влаштувати Пантеон", - сказав Клімкін.

Міністр також не сумнівається, що останній інцидент на могилі Бандери був підлаштований у зв'язку з процесом отримання українською церквою автокефалії.

"Це не було чимось випадковим. Безумовно, це було підлаштовано з часу отримання Україною автокефалії. Безумовно, це свідома спроба провокації перед подіями столітньої давності", - додав міністр.

Читайте також: Клімкін прокоментував наругу над могилою Бандери у Мюнхені

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня в німецькому Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери і прикріпив до могильного хреста банер з написом "Тут похований український нацист Степан Бандера". Відповідне відео Філліпс опублікував у YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-