У Залі пам’яті Міноборони відбулася церемонія поминання загиблих героїв

У Залі пам’яті Міноборони відбулася церемонія поминання загиблих героїв

Фото, відео
Укрінформ
Традиційне ранкове поминання українських героїв, які загинули цього дня на Донбасі у різні роки, відбулося на території Міністерства оборони України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Сьогодні, 17 жовтня, дзвін прозвучав 5 разів. У цей день у 2014 році перестали битися серця мужніх захисників України... солдата Горобця Сергія Володимировича та капітана Тітарчука Володимира Івановича. У цей день у 2017 році віддали свої життя за мирне майбутнє нашої держави: сержант Луговий Михайло Володимирович, солдат Омельчук Олександр Олександрович, старший солдат Руденко Микола Вікторович", - йдеться у повідомленні.

Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців ЗСУ, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано так, аби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до зали та віддати шану своїм захисникам.

Вшанування загиблих у Залі пам'яті Міноборони

Біля споруди зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із дзвоном пам’яті та стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті вміщено таблички з прізвищами загиблих військовослужбовців Збройних сил України. Всього 2532 таблички.

Читайте також: Порошенко оглянув нові гуртожитки для військових - це вже не казарми

Дзвін пам’яті виготовлено на пожертви небайдужих громадян.

В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам`яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні сили України несли бойові втрати, зазначили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-