Омбудсмен говоритиме з Ягландом про Сенцова та інших політв'язнів

Омбудсмен говоритиме з Ягландом про Сенцова та інших політв'язнів

Укрінформ
Під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова планує обговорити питання щодо українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Про це омбудсмен повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Під час зустрічі генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом я планую обговорити все, що стосується наших політв'язнів. Зокрема, мова йтиме, звичайно, і про Олега Сенцова. Крім того, я питатиму про те, яким на сьогоднішній день є результат звернення Ягланда до президента Путіна з проханням про помилування Олега Сенцова", - заявила вона.

Раніше Денісова повідомила, що на зустрічі з генсеком РЄ Ягландом планує обговорити питання присутності єврокомісара з прав людини Дуні Міятович на її зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 25 червня подав офіційне прохання президентові Росії Володимиру Путіну про помилування Сенцова.

Український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за надуманим обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться в російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

Читайте також: "Всі органи працюють прекрасно" — тюремники РФ кажуть, що Сенцов не у реанімації

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого не відомо про продовження голодування його підзахисним. А заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко стверджує, що Сенцов припинив голодування і нібито їсть звичайну їжу, а також що він вже нібито набрав 1,8 кг.

Усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-