ГПУ завершила слідство щодо чотирьох екс-беркутівців

ГПУ завершила слідство щодо чотирьох екс-беркутівців

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо чотирьох колишніх співробітників підрозділу міліції особливого призначення (ПМОП) “Беркут”.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

“У період з 09.10.2018 по 11.10.2018 завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чотирьох колишніх співробітників ПМОП “Беркут”, які обгрунтовано підозрюються у вчиненні аналогічних злочинів. Підозрюваним та їх захисникам надано для ознайомлення матеріали, зібрані стороною обвинувачення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ висунула Поклонській підозру в незаконному арешті Сенцова

Окремо зазначається, що 5 жовтня 2018 року за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання, колишньому міліціонеру столичного полку “Беркут”, який є діючим співробітником поліції, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 ККУ, а саме: у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-