Експерти UNOPS порахували, скільки коштує “пакунок малюка”

Експерти UNOPS порахували, скільки коштує “пакунок малюка”

Укрінформ
Загальна вартість “Пакунка малюка”, що з 1 вересня 2018 року видається при народженні кожного немовляти в Україні, становить 3 тисячі гривень.

Про це під час прес-конференції у Кабінеті міністрів України заявив директор офісу Керівництва ООН з обслуговування проектів (UNOPS) Андрій Буряковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пакунок малюка” коштує 3 377 грн 30 копійок. У вартість пакунка входить: сама коробка, її вміст, послуги за пакування цієї коробки, пломбування та транспортування на склад отримувача. На жаль, за умовами заходу, проводилося визначення найприйнятнішого постачальника, розділення за вартістю кожного елемента вмісту пакунка не передбачалося. Тому це консолідована вартість усього пакунка”, - зазначив Буряковський.

За його словами, для забезпечення конкурентного та прозорого процесу торги відбувалися на глобальній платформі, де відбуваються усі торги системи ООН.

Читайте також: У регіони відправили вже понад 30 тисяч бебі-боксів

“У ході реалізації проекту “Пакунок малюка” спостерігається значна економія коштів. Прогнозована економія коштів становить понад 179 млн 251 тисяч гривень, або майже 33 % від початково задокументованих коштів. Подальша доля, як будуть використані ці засоби — рішення уряду. Наша рекомендація — провести додаткову закупівлю пакунків для плавного переходу з 2018 року у 2019 рік. Це оптимально”, - наголосив Буряковський.

Як повідомляв Укрінформ, на 16 жовтня 2018 року по 23 регіонах України вже транспортовано понад 30 тисяч пакунків. На виконання постанови Кабінету міністрів від 20 червня 2018 року №512 "Деякі питання реалізації пілотного проекту з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", Міністерство соціальної політики видало наказ №1025 від 17.07.2018 "Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" при народженні дитини" Міністерство соціальної політики затвердило склад "пакунка малюка" (так званого "бебі-боксу").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-