У регіони відправили вже понад 30 тисяч бебі-боксів

У регіони відправили вже понад 30 тисяч бебі-боксів

Укрінформ
У регіони України транспортовано вже понад 30 тисяч “пакунків малюка”.

Про це на прес-конференції у Кабінеті міністрів заявила заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пакунок малюка” — пілотний проект із соціального захисту сімей з дітьми. Це - одноразова натуральна допомога. Така модель — нова для України. Це - новий ідеологічний підхід. “Пакунок малюка” працює на превенцію, на ранню допомогу батькам. Ця ініціатива має всенаціональне охоплення. Проект стартував 1 вересня 2018 року”, - пояснила Чуркіна.

За її словами, до пакунку, крім речей для немовляти, входить також дорожня карта-листівка, що допоможе при реєстрації на отримання грошової допомоги.

Читайте також: У Реви розповіли, чи користується "пакунок малюка" популярністю

“Пакунок малюка” має отримуватися при виписці з пологового будинку. Якщо на момент виписка пакунок у пологовому будинку відсутній, то один з батьків заповнює відповідну заяву, щоб пізніше отримати цей пакунок. Також “пакунки немовляти” видаються незалежно від того, де мати народила дитину — чи то у державному пологовому будинку, чи то у приватному, чи то вдома. Процедура залишається такою ж самою: пишеться заява до служб соціального захисту. Пакунок видається також батькам-усиновлювачам та патронатній родині”, - наголосила Чуркіна.

На її думку, отримання “пакунка малюка” запобігає соціальному сирітству.

“Якщо, наприклад, новонародженого планували залишити у пологовому, мати забирає його додому, бо “пакунок малюка” на 3 місяці забезпечує усім потрібним дитину. Матір отримує грошову виплату”, - сказала Чуркіна.

Читайте також: До кінця року 110 тисяч малюків отримають бебі-бокси - Гройсман

Вона наголосила, що “пакунок малюка” у жодному разі не впливає на грошові виплати та врахування сукупного доходу родини, це — окрема додаткова допомога для новонародженого.

Нагадаємо, на сьогодні по Україні вже транспортовано понад 30 тисяч пакунків. Їх отримають уже у 23 регіонах за винятком Донецької та Луганської областей. В Україні щороку народжується близько 360 тисяч немовлят.

Як повідомляв Укрінформ, на виконання постанови Кабінету міністрів від 20 червня 2018 року №512 "Деякі питання реалізації пілотного проекту з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка"", Міністерство соціальної політики видало наказ №1025 від 17.07.2018 "Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" при народженні дитини" Міністерство соціальної політики затвердило склад "пакунок малюка" (так званого "бебі-боксу").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-