МІП працює над кібербезпекою України у трьох напрямках

МІП працює над кібербезпекою України у трьох напрямках

Укрінформ
Міністерство інформполітики продовжує працювати над проблемою кібербезпеки України у трьох напрямках - комунікаційному, освітньому та законодавчому.

Про це заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін сказав на форумі з кібербезпеки HackIT 4.0, повідомляє прес-слуба МІП.

"Під час виступу на відкритті конференції заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зазначив, що МІП продовжує працювати над проблемою кібербезпеки України у трьох напрямках - комунікаційному, освітньому та законодавчому. Зокрема, вдосконалюється система кризових комунікацій, яка є визначальною для мінімізації наслідків під час різного роду кібератак", - йдеться у повідомленні.

МІП також опікується питанням кіберграмотності, особливо в органах державної влади, оскільки провідна більшість усіх вразливостей інформаційних систем грунтується саме на людському факторі.

Щодо законодавчого аспекту, за словами Золотухіна, значної уваги заслуговує модель розкриття вразливостей Responsible disclosure, зокрема в державному секторі, нормативне забезпечення якої дало б змогу підвищити рівень кібербезпеки на національному рівні.

Читайте також: У МІП вважають надзвичайно актуальною проблему кіберграмотності держслужбовців

Наймасштабніший у Східній Європі форум, присвячений питанням кібербезпеки, - HackIT 4.0 пройшов у Києві. Захід, організований компанією Hacken, об'єднав фахівців з безпеки даних та блокчейну, підприємців та "білих хакерів".

У його рамках відбулась конференція, на якій виступило близько 50 спікерів з України, Франції, Великої Британії, Канади, Китаю, Туреччини, Румунії та інших країн.

Фото: прес-слуба МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-