У Києві стартував міжнародний тренінг під егідою Інтерполу

У Києві стартував міжнародний тренінг під егідою Інтерполу

Укрінформ
У Києві 15 жовтня розпочався п’ятиденний тренувальний курс на тему «Радіологічна та ядерна безпека: попередження та реагування».

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, у заході беруть участь 50 учасників з кількох держав світу.

"У Києві сьогодні розпочав свою роботу тренувальний курс під егідою Генерального секретаріату Інтерполу. У тренінгу беруть участь 50 учасників. Серед них – представники правоохоронних органів Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії та Туреччини", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, у заході беруть участь представники Генерального секретаріату Інтерполу та Департаменту енергетики Сполучених Штатів Америки.

Від України участь у навчальному курсі беруть представники Адміністрації Держприкордонслужби, Державної інспекції ядерного регулювання України, Служби безпеки України, Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також Національної поліції України.

Читайте також: Інтерпол оголосив про відставку Мена Хунвея

"Навчальний курс має на меті ознайомити представників зацікавлених міжнародних правоохоронних органів із сучасними методиками попередження та розкриття злочинів, пов’язаних із незаконним обігом ядерних матеріалів", - підкреслили у поліції.

 Крім того, йтиметься про особливості фізичного захисту об’єктів атомної інфраструктури, а також про методологію реагування на злочини, пов’язані із використанням радіоактивних та ядерних матеріалів.

Тренінг на тему «Радіологічна та ядерна безпека: попередження та реагування» триватиме до 19 жовтня.

Як повідомляв голова Національної поліції України Сергій Князєв, відтепер Україну в Інтерполі представлятимуть троє поліцейських. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-