Член екіпажу судна “ЯМК-0041” їде до Армянська — Денісова

Член екіпажу судна “ЯМК-0041” їде до Армянська — Денісова

Укрінформ
Член екіпажу судна «ЯМК-0041» Геннадій Отичко, якого незаконно затримала ФСБ Росії, їде до Армянська.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Ми знаємо, що зараз член екіпажу судна «ЯМК-0041»Геннадій Отичко їде до Армянська. Адмінмежу з Кримом він переходитиме у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак». Там на нього чекатимуть і в подальшому супроводжуватимуть мої представники. Давайте помолимося за те, щоб у нас все вийшло", - зазначила Денісова.

Як повідомлялося, у члена екіпажу Геннадія Отичка померла мати. Він не може з нею попрощатися, оскільки його закордонний паспорт, як і в інших членів екіпажу, забрали ще на початку травня. Чоловік не міг виїхати з анексованого Криму на похорон.

Читайте також: Денісова вимагає від ФСБ повернути паспорти членам екіпажу ЯМК-0041

Як відомо, українське судно "ЯМК-0041" було затримане ФСБ Росії біля берегів Криму на початку травня за нібито незаконний видобуток водних біологічних ресурсів. Капітан судна - громадянин України Віктор Новицький досі утримується в слідчому ізоляторі Сімферополя на території тимчасово окупованого Криму. Члени екіпажу Сергій Калиниченко, Руслан Скрипник, Геннадій Отичко та Олег Блок змушені перебувати у Криму, оскільки у них забрали паспорти. За словами Денісової, з травня вона майже щотижня зверталася до державних органів Російської Федерації, які причетні до вирішення питання повернення українських рибалок додому, але не отримала жодної відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-