Аваков обурений провокаціями

Аваков обурений провокаціями "вождів-патріотів", що ходять зносити пам'ятники

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурений, що доводиться відволікати сили нацгвардійців і поліцейських на провокації так званих вождів-патріотів щодо ніби-то знесенню пам'ятників.

Про це він написав у Facebook.

"Ще вночі, задовго до світанку підняли особовий склад Нацгвардії, поліцейських спецпідрозділів тактиків, переговірників, саперів, кінологів. До п'ятої ранку центральними вулицями столиці роз'їжджалися за різними точками і маршрутами спеціальні машини з блималками і без. Вранці - на Софії молебень за участю десятків тисяч людей, під вечір - традиційний 14 жовтня марш націоналістів", - розповів міністр.

Водночас він підкреслив, що кілька "вождів-патріотів", які воювали за їхніми словами, на всіх фронтах, "включаючи колчаківський", вирішили, що потрібно нагадати про себе і знести кілька пам'ятників.

"Рішуче мовляв і патріотично зносити, мовляв, будемо - до свята - гармату на Арсенальній і пару пам'ятників-надгробків у Маріїнському. Заодно мовляв і «подвіжуємо» і нагадаємо хто в країні справжній патріот", - зазначив Аваков.

За даними міністра, близько 600 нацгвардійців і поліцейських приїхали до Маріїнського до світанку, прочесали весь парк за допомогою саперів і собак на предмет вибухівки, поставили на чергування швидкі допомоги.

Читайте також: У столиці пам’ятник Ватутіну закидали яйцями

В результаті, як заявив керівник МВС, "масові колони "патріотів", які прийшли в результаті вершити «народну владу» і зносити пам'ятники і надгробки, нарахували всього 50 осіб. При цьому він додав, що незважаючи на невелику кількість людей, за ними прийшли камери і журналісти всіх проросійських і російських телеканалів.

Разом з цим міністр зазначив, що ранковий молебень на Софійській площі за участю до 15 000 людей забезпечували близько 120 поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці представники праворадикальних організацій зібралися в Маріїнському парку в Києві з наміром знести пам'ятник Ватутіну.

Оскільки підійти впритул до пам'ятника не змогли, вони закидали його яйцями.

Микола Ватутін - генерал армії Радянського Союзу. Український інститут національної пам'яті включив Ватутіна до списку осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації Голодомору і політичних репресій, але він не потрапив до списку осіб, які потрапляють під декомунізацію. Водночас, Київрада перейменувала столичний проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-