На Софійській площі вже зібралися кілька тисяч людей, обстановка спокійна

На Софійській площі вже зібралися кілька тисяч людей, обстановка спокійна

Укрінформ
Кілька тисяч людей уже зібралися на Софійській площі у Києві, де о 09:30 має розпочатися молебень за Україну та автокефальну церкву.

Люди продовжують активно підходити на площу з боку Майдану Незалежності та Золотих воріт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед учасників майбутнього молебню громадяни різного віку, є також і діти. Дехто тримає в руках жовто-блакитні прапори, а на запитання про мету приходу на площу зауважує з посмішкою: "Так свято ж!".

Рух транспорту наразі частково обмежений лише на вулиці Володимирській від вулиці Ірининської (біля будівлі СБУ) до вулиці Мала Житомирська.

У провулках неподалік Софійської площі чергують машини "швидкої" та рятувальники.

Усі виходи з центральних станцій метрополітену відчинені.

Центр столиці посилено патрулюють поліцейські та нацгвардійці - є як піші патрулі, так і на авто.

Обстановка станом на 8-му ранку спокійна.

Читайте також: Київська поліція 14 жовтня працюватиме у посиленому режимі

Як повідомлялося, у столиці на Софійській площі о 9:30 розпочнеться молебень за Україну та автокефалію Української православної церкви, ініційований Президентом України Петром Порошенком. У поліції очікують, що участь у молебні візьмуть 25-30 тисяч осіб.  

Крім того, заплановано ще низку заходів з нагоди Дня захисника України, зокрема святкові концерти та марш УПА під гаслом "Повернемо Україну українцям".

Охорону правопорядку в Києві, за попередніми даними поліції, забезпечуватимуть близько 6200 правоохоронців, з них - 3500 бійців Нацгвардії.

У зв’язку із проведенням  масових заходів  у центральній частині столиці з 15-ї години заборонено рух усіх видів транспорту на вул. Володимирській (на ділянці від вул. Льва Толстого до б-ру Тараса Шевченка), б-рі Тараса Шевченка (на ділянці від вул. Володимирської до Бессарабської площі), вул. Хрещатик (на ділянці від Бессарабської площі до Європейської площі), Європейській площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-