На Покрову поліція посилить охорону релігійних споруд

На Покрову поліція посилить охорону релігійних споруд

Фото, відео
Укрінформ
Напередодні святкування Покрови поліція скоординувала дії підрозділів задля забезпечення порядку та безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні або релігійних відправах.

Таке доручення заступник Голови Національної поліції України дав учора, 12 жовтня, під час оперативної наради на базі відомчого Ситуаційного центру, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Національної поліції, заступники начальників поліції в областях та м. Києві – керівники блоків превентивних підрозділів поліції, а також радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За словами Олександра Фацевича, напередодні святкування Дня захисника України та релігійного свята Покрови у поліції відбудеться низка нарад щодо забезпечення правопорядку під час відзначення цих свят.

«Є ряд нагальних питань, які маємо взяти на контроль і відпрацювати на повну силу і віддачу, щоб не допустити якихось провокацій, порушень публічної безпеки та порядку», – зазначив заступник глави Нацполіції.

Ця робота має на меті не допустити можливих сутичок і конфліктів на релігійному ґрунті, зокрема –захоплення або блокування церковних об’єктів та майна.

Крім того, керівникам превентивних підрозділів в областях дано доручення найближчим часом ініціювати проведення спільних нарад з представниками релігійних конфесій за участі представників органів влади. На цих нарадах поліція повинна сприяти вирішенню спірних питань, пов’язаних з культовими спорудами, аби попередити виникнення конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті. Одночасно проведення таких робочих зустрічей передбачено і з керівниками політичних партій, громадських організацій, молодіжних рухів, аби попередити їх про дотримання законодавства та відповідальності за його порушення. Крім того, інформація про виникнення проблемних ситуацій оперативно направлятиметься до Ситуаційного центру Нацполіції – для вжиття заходів реагування.

Радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк поінформував учасників наради про позицію МВС у питанні забезпечення правопорядку в державі.

За результатами наради заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич наголосив на необхідності вжиття поліцією низки заходів задля безпеки людей.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: евакуйовані повертаються, поліція починає подвірні обходи

«Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наради ГРПП (груп реагування патрульної поліції), патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без виключення, без приналежності до конфесій», – підкреслив Олександр Фацевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-