Іспит для кандидатів до Антикорупційного суду проведуть у листопаді - Козьяков

Іспит для кандидатів до Антикорупційного суду проведуть у листопаді - Козьяков

Укрінформ
У першій половині  листопада кандидати, які подали свої документи на посади суддів Вищого антикорупційного суду, будуть складати іспит - анонімне письмове тестування та практичне завдання.

Про це Укрінфому повідомила прес-служба ВККСУ.

«Ми орієнтуємось на 12-13 листопада. А всі конкурсні процедури ми сподіваємося закінчити не пізніше лютого 2019 року. Потім наші рекомендації розглядає Вища рада правосуддя (судячи з досвіду попередніх конкурсів, на цю процедуру їм знадобиться 2-4 тижні), після чого Президент повинен підписати відповідний указ», - зазначив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков

Він зазначив, що нині триває процедура допуску, а саме - перевірка документів відповідно до оголошених вимог 342 кандидатів, які подали документи на конкурс до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Розпочалися іспити на суддівські посади для понад 800 кандидатів

Як повідомлялося, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Подання документів на участь у конкурсах від суддів, адвокатів та науковців з відповідним стажем тривало з 8 серпня до 14 вересня 2018 року.

Загалом ВККСУ отримала 1001 заяву на конкурси до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду: 659 та 342 заяв відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-