Блага звістка, вибухи в Ічні й Софія у Києві

Блага звістка, вибухи в Ічні й Софія у Києві

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Синод Вселенського патріархату, який тривав у Стамбулі з 9 до 11 жовтня, ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Патріарх Філарет на брифінгу за результатами засідання Синоду зазначив, що після зняття анафеми архієреї трьох церков зможуть об’єднатися в єдину Українську православну церкву, яка потім буде визнана Вселенським патріархом.

Фото: Владислав Мусієнко

Фото: Владислав Мусієнко

У вівторок, 9 жовтня, на території військового складу Міністерства оборони України під Ічнею Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За даними СБУ, розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких – вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи. Друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Із зони надзвичайної ситуації було евакуйовано понад 12 тисяч людей. Станом на п'ятницю, 12 жовтня, майже все евакуйоване населення повернулося до своїх осель. На фото – жителі евакуйованих сіл в пункті тимчасового перебування в с. Парафіївка Ічнянського району Чернігівщини.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Людиноподібний робот Софія вперше побувала з офіційним візитом в Україні. До цього вона відвідувала різні заходи в багатьох країнах як почесний гість. Спершу гіноїд зустрілася з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, а відразу потому відправилася на прес-конференцію в Укрінформ до журналістів, яких була безпрецедентна кількість.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

На початку тижня, 8 жовтня, у Хмельницькій та Вінницькій областях розпочалися масштабні військові навчання "Чисте небо-2018". Участь у них беруть представники США, Румунії, Польщі, Бельгії, Данії, Великої Британії, Нідерландів, Греції та Естонії. Загалом до Clear Sky-2018 буде залучено понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіотехнічних військ. З українського боку заплановано залучити до навчань близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БПЛА, а також стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів протиповітряної оборони. Триватимуть навчання до 19 жовтня.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У кількох регіонах України автомобілісти провели акції протесту проти різкого подорожчання пального. Так, на найбільш пожвавленому перехресті автодоріг на окраїні Одеси – в районі Двох стовпів – активісти заблокували на годину автомобільний рух.

Фото: Сергій Аніщенко
Фото: Сергій Аніщенко

А центром Києва пройшли учасники маршу за право на самозахист. Вони вимагали на законодавчому рівні забезпечити право громадян на самозахист за допомогою зброї та не бути за це покараними.

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

У Полтаві взялися за відродження мотоболу – одного з різновидів мотоспорту, що передбачає гру в футбол на мотоциклах. У місті провели показовий матч між чинним чемпіоном України "Нивою" (Вишняки) і "Колосом" (Нові Санжари). Свій матч мотоболісти присвятили легендарній полтавській команді "Вимпел".

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Понад 20 тисяч учительок підспівували на стадіоні "Метеор" у Дніпрі приборкувачу "вовчиць" Олегу Виннику. Там організували безкоштовний концерт до Дня працівників освіти.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Скульптура князя Федора Корятовича в образі литовського воїна в Мукачівського замку "Паланок" на Закарпатті.

Фото: ДСНС України
Фото: ДСНС України

Пожежники поливають піною вагон-цистерну під час тактико-спеціальних навчань з ліквідації надзвичайної ситуації на промисловому об'єкті в межах урочистих заходів з нагоди 45-річчя від дня заснування Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України на полігоні інституту.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Сільськогосподарська техніка, представлена під час ІХ Міжнародної агропромислової виставки й форуму з розвитку фермерства Agroport Agroport East Kharkiv 2018 на території Міжнародного аеропорту "Харків".

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Усередині готичного костелу – однієї з найстаріших будівель Закарпаття – в Берегові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-