Прокуратура шукає причетного до зникнення колекції зброї, що

Прокуратура шукає причетного до зникнення колекції зброї, що "спливла" у Пшонки

Фото
Укрінформ
На Запоріжжі оголосили у розшук колишнього першого заступника начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Ігоря Козицького, причетного до зникнення 30-ти мільйонної колекції зброї.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

“Кримінальне провадження відкрито за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний час розшукується колишній перший заступник начальника ГУ МВС України в Запорізькій області Козицький Віктор Іванович,1963 року народження.

Прес-служба нагадує, що 2010 року працівники ГУ МВС України у Запорізькій області за місцем проживання колекціонера провели обшуки і вилучили колекцію холодної зброї періоду XV – XX століття, кількістю 513 одиниць.

“Це відбувалося фактично без понятих, з цілою низкою порушень з боку міліції. Справу проти колекціонера закрили лише 2017 року. На жаль, усю колекцію повернути не вдалося. Унікальні експонати зникли. Деякі з них колекціонер побачив по телевізору у репортажі про розкішний маєток екс-генпрокурора Віктора Пшонки”, - зазначається в повідомленні.

30-ти мільйонна колекція зброї запорізького колекціонера Леоніда Петрашина / Фото: 061.ua

В інтерв'ю сайту 061ua колекціонер Леонід Петрашин сказав: "Я бачив кадри, як Янукович тягне мої балканські рушниці - це рідкісні речі, початок 18-го століття, вони є творами мистецтва - їх робили не один рік. Те, що я помітив у Пшонки, мені, схоже, і не збираються повертати. Мені повернули 277 одиниць зброї. У них (міліції - ред.) залишилося втричі більше".

Читайте також: Державного адвоката Януковича у справі Майдану позбавлять ліцензії

Навіть те, що вже повернулося до господаря, виявилося далеко не в кращому стані: у турецьких ятаганів відбиті руків'я, з макета кулемета "Максим", наприклад, витягли деталі.

"Так поводитися з колекцією можуть тільки варвари", - прокоментував Петрашин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-