Порошенко: Україна гарантує релігійну свободу для усіх конфесій

Порошенко: Україна гарантує релігійну свободу для усіх конфесій

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що держава гарантує релігійну свободу в Україні для вірян усіх без винятку конфесій.

Про це він заявив у зверненні з нагоди ухвалення Вселенським патріархом рішення про надання Україні Томоса, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українська влада гарантує повне дотримання релігійної свободи для вірних усіх без виключення конфесій. У нас не було, немає і не буде державної церкви. І в освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого не запрошуватиме силоміць, це питання вільного вибору для кожного віруючого", - підкреслив Президент.

Читайте також: Автокефалію підтримала група єпископів УПЦ МП попри тиск і шантаж - Порошенко

Глава держави наголосив, що спільне творіння незалежної церкви не може бути підставою для розбрату, протистояння, насильства, а навпаки має стати дорогою до миру, спокою й порозуміння. Водночас Порошенко закликав українців пам'ятати, що планом Кремля є розпалення релігійної війни в Україні, тому якщо хтось закликатиме до силового захоплення Києво-Печерської лаври, той представлятиме московську агентуру.

Як повідомляв Укрінформ, Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Відповідне рішення затверджено 11 жовтня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-