ГПУ передала до суду

ГПУ передала до суду "земельну" справу Добкіна

Укрінформ
ГПУ передала до суду обвинувальний акт щодо народного депутата, колишнього мера Харкова і деяких посадовців Харківщини, яких підозрюють у розкраданні 75 га землі вартістю понад 240 млн грн.

Про це повідомила у четвер у Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Як і обіцяв генеральний прокурор, справи народних депутатів, згоду на притягнення яких було отримано у ВР, поступово передаються до суду. Сьогодні до суду направлено обвинувальний акт у черговому, вже третьому за 2018 рік, кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 75 гектарів землі, вартістю більше 240 мільйонів гривень", - написала вона.

За словами Сарган, до кримінальної відповідальності притягнуто колишніх високопосадовців Харківської міської ради, серед яких Харківський міський голова - нині діючий народний депутат України, його заступник та керівники профільних департаментів, а також безпосередніх вигодонабувачів земельних ділянок.

Вона розповіла, що з метою документування вказаної "кооперативної схеми", яка діяла у 2008-2010 роках, слідчими та прокурорами проведено понад 300 допитів, 90 тимчасових доступів до речей та документів, 200 обшуків, 70 оглядів, призначено та отримано більше ніж 50 висновків експертних досліджень та значна кількість інших слідчих та процесуальних дій.

"Досудовим розслідування встановлено, що посадові особи Харківської міської ради, у жовтні - грудні 2008 року вступили у попередню змову та, діючи в інтересах осіб, нібито потребували поліпшення житлових умов, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом шахрайських дій усунули перешкоди останнім у заволодінні правом на землю, що спричинило тяжкі наслідки", - зазначила Сарган.

З метою відшкодування завданої шкоди накладено арешт на земельні ділянки та майно підозрюваних, які незаконно вибули із власності. Вартість заарештованого майна є співмірною з завданою шкодою.

Читайте також: Генпрокурор підписав оновлену підозру Добкіну

Як наслідок, зібрано достатню кількість доказів та до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням шести осіб у вчиненні службових та проти власності злочинів, розповіла прес-секретар.

Дії підозрюваних, повідомила вона, кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст.15, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Як відомо, мером Харкова у 2006-2010 роках був Михайло Добкін, який нині є депутатом Верховної Ради України VIII скликання від Опозиційного блоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-