Порошенко хоче повернути в армію професіоналів, які звільнилися зі служби

Порошенко хоче повернути в армію професіоналів, які звільнилися зі служби

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на зацікавленні довгостроковими контрактами професіоналів в армії та поверненні у війська високофахових воїнів, які раніше звільнилися зі служби.

Про це він заявив на зустрічі з командирами бригад ЗСУ, Нацгвардії і Державної прикордонної служби в рамках робочої поїздки в Хмельницьку область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша сила - це високофахові воїни. І ключове завдання - наше спільне, я з себе відповідальності не знімаю - ми маємо зберегти професіоналів, зацікавити професіоналів довгостроковими контрактами. Бажано повернути тих, хто набув досвіду, але з різних, у тому числі психологічних причин, звільнився, а зараз нудьгує за армією”, - підкреслив Порошенко.

Зокрема, він нагадав, що протягом 2016-2018 років до Збройних сил на службу за контрактом прийшли 130 тисяч осіб, проте деякі з них мають намір звільнитися.

“Чому? Комплекс факторів - від незадоволення грошовою винагородою, соціальним пакетом до некоректного ставлення з боку деяких командирів, неповаги до особистості солдата. Одне з наших ключових завдань - це змінити ставлення до людини в армії”, - зазначив глава держави.

У цьому контексті він підкреслив, що дисципліна не позбавляє необхідності поважати професіоналів, патріотів, поважати людину і поважати військовий колектив.

Читайте також: Танки, ракети і вогнемети: Порошенко розповів про нову зброю для армії

Крім того, Президент зазначив, що причинами сповільнення процесу професіоналізації українського війська є недостатня привабливість рівня грошового забезпечення, низькі темпи забезпечення житлом, хоча, за його словами, їх уже піднято “в рази”, недостатньо розвинена інфраструктура, деякі побутові незручності в місцях постійної дислокації. Водночас Порошенко додав, що РНБО під час затвердження військового бюджету на 2019-й рік підтримала пропозицію збільшити грошове забезпечення українських військовослужбовців на 35-37%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-