UA: Перший назвав канал, що відмовив ЗСУ в ефірі щодо вибухів під Ічнею

UA: Перший назвав канал, що відмовив ЗСУ в ефірі щодо вибухів під Ічнею

Укрінформ
Доступ до прямого ефіру для екстреного інформування глядачів про події в Ічні прес-службі ЗСУ не надало ТОВ "Ера-Медіа", що створює програму "Доброго ранку, країно!".

Про це повідомила у середу прес-служба UA: Перший.

"Як з'ясувала команда Суспільного, до начальника управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ЗСУ близько 7 ранку 9 жовтня зверталось ТОВ "Ера-Медіа", що виробляє програму "Доброго ранку, країно!", з проханням включитись у прямий ефір телефоном. Протримавши на зв'язку начальника управління тривалий час, журналісти так і не здійснили включення в ефір, мотивувавши це відсутністю часу", - зазначається в повідомленні.

За інформацією прес-служби, програма "Доброго ранку, країно!" примусово транслюється на телеканалі "UA: Перший" за ухвалою суду і є власним продуктом ТОВ "Ера-Медіа".

Читайте також: "UA:Перший" відкидає звинувачення Полторака у відмові дати ефір щодо вибухів під Ічнею

Команда Суспільного мовника вважає, що поведінка журналістів ТОВ "Ера-Медіа" в цій ситуації не тільки непрофесійна, а й ставить під загрозу право та можливість громадян отримати екстрену інформацію від Збройних Сил України, що безпосередньо впливає на безпеку населення.

Як повідомлялося, у вівторок, 9 жовтня, під час наради у Президента Петра Порошенка з силовиками щодо ситуації на складах боєприпасів в Ічні міністр оборони Степан Полторак заявив, що начальник прес-служби ЗСУ звертався до телеканалів надати ефір для інформування населення. Зокрема, за словами міністра, прес-службі ЗСУ відмовили в доступі до ефіру, в тому числі і на UA: Перший.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-